Главна / Друштво / У ОШ „Кнез Лазар“ у Доњој Гуштерици онлајн настава спроведена успешно

У ОШ „Кнез Лазар“ у Доњој Гуштерици онлајн настава спроведена успешно

У основној школи „Кнез Лазар“ у Доњој Гуштерици и поред ванредне ситуације услед пандемије коронавируса, школска година је завршена без проблема. Онлајн настава је спроведена успешно на задовољство ученика, наставника и родитеља, а у току су и припреме за почетак нове школске године, истакао је, гостујући у Јутарњем програму, директор школе Драган Максимовић.

„Ситуација услед пандемије корона вируса за све нас је била нова, како у личном тако и у професионалном животу. Пред нама су били бројни изазови као што су рад на даљину, онлајн настава и социјална дистанца. То су биле мере које је требало испоштовати и гледјући из ове перспективе, сматрам да смо одолели свим изазовима и да смо тај тест положили“, истакао је Максимовић и додао да су за то заслужне службе и наставници, који су имали веома добру кооперацију.

У току спровољења онлајн наставе било је малих техничких проблема, које су службе ове школе решиле у рекордном року.

„На самом почетку пандемије ми смо одрадили онлајн анкету како бисмо установили да ли наши ученици имају неки од неопходних апарата за рад на даљину. Наилазили смо на неке техничке проблеме, које смо успели успешно да савладамо и у року од недељу дана решимо све те проблеме и могу да кажем да смо на завидном нивоу обавили све задатке“, казао је Максимовић.

У току су припреме за нову школску годину, а по речима Максимовића, пратиће се успутства Министарства просвете и технолошког развоја које разматра неколико модела за спровођење наставе у новој школској години.

Check Also

Ракић честитао 8. март

 Председник Српске листе Горан Ракић честитао је Међународни дан жена – 8. март. “Поштоване даме, …