Главна / Друштво / Положен камен темељац за школску зграду истуреног одељења ОШ „Браћа Аксић“ у Сувом Долу

Положен камен темељац за школску зграду истуреног одељења ОШ „Браћа Аксић“ у Сувом Долу

Данас је у Сувом Долу положен камен темељaц за зграду истуреног одељења ОШ „Браћа Аксић“, који је положио председник општине Грачаница Срђан Поповић, у присуству директорице школе Богдане Мирић и Бранкице Нићић, директорице Одељења за образовање у општини Грачаница.

„Један од приоритета општине је побољшање услова образовања не целој територији општине Грачаница. Поред тога што смо саградили анекс у ОШ „Краљ Милутин“, реконструисали школе „Кнез Лазар“ и „Миладин Митић“ ево нас и данас овде у Сувом Долу. Наша деца не смеју да оскудевају ни у чему у било којој образовној институцији у односу на било који град. Морамо да радимо на томе и сваке године стварамо што је могуће боље услове за њихово образовање“, истакао је Поповић и додао да се и изградња средњошколског центра приводи крају и да општина ту неће стати већ ће и даље улагати у образовање наше деце.

Директорица ОШ „Браћа Аксић“ Богдана Мирић изразила је захвалност на ангажованости, раду и труду председнику и општини Грачаница.

„Надамо се да ћемо ући у нове просторије школе за 75 радних дана и то нас веома радује. Желим пуно успеха и среће нашој деци а свима у Србији поручујем да дођу, да се врате како би нас било што више и како бисмо радили у бољим условима. Бићемо срећни заједно“, поручила је директорица ове школе.

Директорица Одељења за образовање општине Грачаница Бранкица Нићић казала је да је реч о савременом објекту који ће се налазити уз салу која је такође изграђена пре неколико година.

„Верујем да ће се све завршити у предвиђеном року и да ће деца са новом школском годином имати боље услове “, казала је Нићић.

Нова зграда основне школе имаће 370 квадрата а вредност пројекта је 109 хиљада евра. Тренутно основну школу у Сувом Долу похађа 40 ученика од првог до осмог разреда.

Зграда ће имати 370 метара квадратних, вредност пројекта је 109.000 евра, а требало би да буде завршена за 75 радних дана.

Check Also

Ракић честитао 8. март

 Председник Српске листе Горан Ракић честитао је Међународни дан жена – 8. март. “Поштоване даме, …