Главна / Друштво / Установе ОШ “Миладин Митић” и “Ђурђевак” у Чаглавици добиле централно грејање

Установе ОШ “Миладин Митић” и “Ђурђевак” у Чаглавици добиле централно грејање

Установе ОШ “Миладин Митић” и “Ђурђевак” у Чаглавици данас су добиле централно грејањ.Тим поводом председник општине Грачаница Срђан Поповић са директорима обишао је ове установе. Полазници обданшта “Ђурђевак”  у Чаглавици као и ђаци истуреног одељења школе “Миладин Митић”, наставу ће у будуће похађати у учионицама са грејањем. Општина Грачаница наставља да ствара добре услове за одрастање деце, истакао је Срђан Поповић.

“Оно што засигурно могу да кажем је да ће ове зиме просторије у предшколској установи “Ђурђевак” и учионице школе “Миладин Митић” овде у Чаглавици бити топлије. До сада су се ти објекти загревали пећима старим више од 30 година и то није било адекватно. Пројекат централног грејања је доказ да локална самоуправа брине о својим најмлађим суграђанима и да наставља да ствара добре услове за њихово одрастање. Сугуран сам да ће им боравак сада бити пријатнији а просторије у којима бораве топле. Ми ћемо додадно инвестирати и у будућем периоду”, рекао је за РТВ Грачанница Срђан Поповић.

Директорка предшколске установе “Ђурђевак” Радица Парлић каже да је пре увођења централног грејања само једна просторија у “Ђурђевку” имала грејање и то на дрва.

“Нама ова инвестиција много значи, до сада се у овој  установи грејала само једна просторија. Сада има довољно радијатора, биће пријатније и топло деци, која овде на неки начин живе,” казала је Парлић.

Истакла је  да без помоћи локалне самоуправе све ово не би било могуће и овом приликом захвалила  се председнику општине Грачаница на помоћи.

“Матични објекат ОШ “Миладин Митић” је у Лапљем Селу и покривен је централним грејањем, такође истурено одељење ове школе у Преоцу је покривено централним грејањем захваљујући општини Грачаница сада је и у Чаглавици, на инсистирање администрације школе, руководства обданишта, локалног савета Чаглавице и у Чаглавици и школа и вртић добили су грејање које ће служити овим институцијама, рекао је директор ОШ “Миладин Митић” Љубиша Караџић.

Договорено је и да се прозори на школи “Миладин Митић” да би грејање имало ефекта, замене јер су у јако лошем стању, и надам се да ће до зиме радови бити завршени, додао је Караџић.

Check Also

Срђан Поповић позива мештане да се прикључе хуманој акцији и помогну Александру

У центру Грачанице од јутрос је постављен штанд где се може приложити новац за помоћ …