Главна / Вести / Косово и Метохија / Од 60 тестираних у српским срединама на КиМ 15 позитивних, две особе из Штрпца преминуле

Од 60 тестираних у српским срединама на КиМ 15 позитивних, две особе из Штрпца преминуле

У српским срединама на Косову и Метохији, према последњим подацима, од 60 тестираних пацијената, 15 је позитивно на корона вирус.

Од овог броја тестираних 22 узорка су послата на ретест и од њих је 16 излечено.

Од укупно 15 новозаражених, из Косовске Митровице је 1, из Звечана 4 и из Лепосавића 1, и из Зубиног Потока 3 новооболеле особе.

У српским срединама јужно од Ибра, у Грачаници је 4 а у Гњилану у и Штрпцу по 1 новооболели од ковид 19.

Две особе из Штрпца су преминуле од последица обољења ковид 19, саопштио је на данашњој конференицији за медије др Александар Антонијевић, епидемиолог у Заводу за јавно здравље у Косовској Митровици. У изолацији је сада укупно 435 пацијената. Тренутно је 528 активних случајева,додао је Антонијевић.

Рекао је да је од почетка пандемије тестирано 3421 лице, од чега је 788 са обољењем а 126 је излечено

У КБЦ Косовска Митровица тренутно је хоспитализовно 83 пацијента оболела од ковида-19,  у КЦ Србије , КБЦ “Драгиша Мишовић” и КБЦ Крагујевац налазе се по два пацијента, док се у КЦ Ниш лече три особе.

Ситуација је на данашњој конференцији за новинаре оцењена као боља уз податак да је све мање оних који се јављају са симптомима а све више има простора за тестирање.

Извор: Радио Косовска Митровица

Check Also

Посматрачка мисија ЕУ: Избори били добро организовани, пропусти на северу КиМ

Шеф посматрачке мисије Европске уније на локалним изборима на Косову и Метохији Лукас Мандл, изјавио …