Главна / Вести / Косово и Метохија / На административном прелазу Мердаре није потребан негативан тест

На административном прелазу Мердаре није потребан негативан тест

Косовска Влада усвојила је низ мера углавном већ постојећих, али  и појачаних у неким областима ради сузбијања заразе изазване Ковидом-19. Новина је то што по принципу реципроцитета грађани Албаније, Северне Македоније, Босне и Херцеговине, Црне Горе не могу да уђу на Косово без потврде о негативном ПиСиАр (PCR) тесту, док ова мера када је у питању улаз из централне Србије, на Косово не важи.

Екипа РТВ Грачаница данас је на административном прелазу Мердаре проверила каква је ситуација. Из разговора са путницима који су из правца централне Србије долазили на Косово, сазнали смо да нема никаквих проблема при преласку и да уз основну документацију, једино што се проверава код путника јесте телесна температура.

Претходних година у овом периоду на административном прелазу Мердаре бележиле су се велике гужве и чекање од по више сати, сада су гужве знатно мање а чекања скоро и да нема. Оно што је приметно да велики број људи који долази на Косово долази из европских земаља, што због данашњег празника, што због одмора.

Check Also

Општинско Одељење Инспекције: Забрањено паљење жетвених остатака и отпада

Општинско Одељење инспекције упозорава мештане да се уздрже од спаљивања жетвених остатака и отпада како …