Главна / Вести / Косово и Метохија / Желе да хапсе Србе ако не мисле као они

Желе да хапсе Србе ако не мисле као они

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас да Закон о вредности ОВК који планирају да усваје привремене приштинске власти представља покушај да се натерају Срби да мисле као Албанце и да буду хапшени уколико говоре другачије.

На питање шта мисли о предлогу за усвајање Закона о вредностима такозване Ослободилачке војске Косова, Вучић је навео да привремене приштинске власти хоће да уведу вербални деликт и да натерају све Србе да мисле као Албанци на КиМ и да ако кажу нешто другачију иду у затвор.

“То вам је постала нека врсте моде у региону, да не смете ништа да кажете ако другачије мислите.Направили су моделе истине, и ако изађете из тог модела истине биће општа медијска хајка”, рекао је он.

Предлог закона о вредностима ОВК види као спремност да се хапсе Срби и да да им ускрате било каквог права на своје мишљење.

Вучић је подсетио на пресуду бившем министру у косовској влади Ивану Теодосијевићу који је јавно рекао да је случај Рачак који је био повод за момбардовање Србије измишљен , нагласио да он стоји иза тог става и да сматра да је Вилијам Вокер криминалац.

Додао је да ће предлог закона о ОВК само још снажније хомогенизовати Србе на КиМ.

Извор: Танјуг

Check Also

Срђан Поповић позива мештане да се прикључе хуманој акцији и помогну Александру

У центру Грачанице од јутрос је постављен штанд где се може приложити новац за помоћ …