Главна / Вести / Косово и Метохија / Дачић: Престаните више да лажете народ да ће неко да призна Косово

Дачић: Престаните више да лажете народ да ће неко да призна Косово

Доста је више гнусних лажи да су власт у Србији и председник Александар Вучић спремни да признају независност Косова, као што је данас по ко зна који пут изјавио Бошко Обрадовић, рекаоо је министар спољних послова Ивица Дачић.

Дачић је у писаној изјави истакао да је Србија је за ових осам година, колико су у коалицији са Вучићем, вратила питање Косова на дневни ред, за разлику од времена Тадића, Јеремића и Ђиласа када су сви говорили да је све већ решено.

“У то време скоро деведесет земаља је признало Косово, у време наше власти 18 земаља је повукло признање Косова, тако да данас Косово више нема већину за пријем у међународне организације. Колико је ко урадио најбоље говоре похвале које Тадићу и Јеремићу упућују албански лидери, као захвалност за погрешно постављено питање пред Међународним судом правде у Хагу. Србија и Вучић су милион пута јасно рекли да ми желимо дијалог и мирно решење проблема, али да не пристајемо на уцене и ултиматум за признање Косова. Зато престаните више да лажете народ да ће неко да призна Косово”, истакао је Дачић.

Извор: ТВ Мост, саопштење

Check Also

Петковић: Враћени аутобуси из централне Србије који су кренули да обележе Задушнице

Аутобус са 50 верника из централне Србије који су кренули да обележе Задушнице и посете …