Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Патриотске тираде Бошка Обрадовића и следбеника

Петковић: Патриотске тираде Бошка Обрадовића и следбеника

Члан ГО СНС Петар Петковић изјавио је данас да је тужно и апсурдно када на свесрпско јединство за очување Косова и Метохије позивају политичке снаге које годинама стављају клипове у точкове сопственој земљи, управо јој отежавајући да се ефикасно бори за заштиту својих државних и националних интереса.

“За разлику од реторичког патриотизма представника Двери, председник Вучић, представници Владе Србије и Канцеларије за Косово и Метохију су своје родољубље доказали безброј пута на делу у протеклим годинама, изборивши се за 18 повлачења признања самопроглашеног Косова, спречавање чланства Приштине у бројним међународним организацијама, и на крају, што је најважније, помажући нашем народу у покрајини на начин и у мери какав је незабележен у последњих пар деценија”, навео је Петковић у саопштењу.

Уместо што, како каже, повикују “догодине у Призрену” и из својих шумадијских забрана бацају бескорисне флоскуле, представници Двери би могли већ данас да се преселе на Косово и Метохију, или да макар организују неку добротворну акцију како би помогли својим сународницима.

“Нападати председника Вучића, тобоже због намере да призна независност Косова, иако је више од свих његових претходника у последњих 20 година учинио да би онемогућио легитимизацију и консолидовање сепаратистичког покрета у нашој јужној покрајини, јесте невиђена подлост која управо разоткрива праве намере Двери”, сматра функционер СНС.

Када нападате некога ко је у правом смислу те речи политички нокаутирао албанске сепаратисте у Приштини, додаје Петковић, ви заправо радите у корист сепаратиста, и то је у ствари прави ефекат и циљ лажних патриотских тирада Бошка Обрадовића и његових следбеника, попут Милана Јаковљевића, којима тема Косово и Метохија служи једино да би изашли из политичке опскурности и анонимности.

“Дакле, јунаци, не морате да чекате следећу годину да бисте отишли у Призрен, а Канцеларија за Косово и Метохију ће вам, уверен сам, помоћи и логистички и на сваки други начин уколико желите да српском народу у покрајини заиста учините неко доброчинство, уместо што, у паузама клањања сенима Димитрија Љотића, србујете за кафанским столовима на безбедној удаљености”, навео је Петковић.

Лидер покрета Двери Бошко Обрадових оптужио је у суботу председника Србије Александра Вучић да је спреман да призна независност тзв. Косова.

Check Also

Болер: Лидери Београда и Приштине показали да нису заробљени у прошлости

Потписивањем економског споразума у Вашингтону, Београд и Приштина, односно њихови лидери, показали су да нису …