Главна / Вести / Косово и Метохија / Вулин: Нисам добио званичне информације о налогу за хапшење

Вулин: Нисам добио званичне информације о налогу за хапшење

vulin_velika_hocaМинистар без портфеља задужен за КИМ Александар Вулин изјавио је данас да није добио званичне информације од представника међународне заједнице да постоји налог за његово хапшење, оценивши да иза тога стоји Приштина којој не одговара да Срби изађу на локалне изборе на КиМ.

Вулин је у изјави новинарима након сусрета са представницима локалних самоуправа седам косовских општина оценио да такве најаве представљавају политичку ствар „како би се Срби на КИМ збунили и узнемирили пред изборе”.

Упитан да ли ће ићи на КИМ, он је навео да ће о томе разговарати са представницима међународне заједнице „јер само они могу да кажу да ли нешто може или не”.

„Не знам за тај налог, мора неко званично да ме обавесто о томе”, рекао је Вулин додавши да су га приштинске власти до сада два пута хапсиле „и да му не би био први пут” да буде ухапшен.

Вулин је истакао и да Приштина „није у стању да расветли ниједан злочин над Србима а мене жели да ухапси”.

Он је навео да Срби на КИМ „неће нестати ако он не оде на КИМ и да они знају шта треба да раде”, подсетивши да Београд подржава подржава листу „Српска”.

Вулин је рекао да овакве најаве „отежавају , збуњују и уносе страх и немир код грађана” које је замолио да буду мирни и да достојанствено изађу на изборе.

Према његовим речима, јасно да Приштини сметају они који подржавају излазак Срба на изборе а не они који их бојкотују.

Упитан да ли данас није на КИМ због најаве хапшења, Вулин је рекао да данас има седницу Владе Србије у Београду.

Он је додао и да други српски званичници иду на КИМ, подсетивши да је министар омладине и спорта Вања Удовичхи данас у Штрпцу.

Вулин је рекао да воли да буде на КИМ и да је лицемерно онемогућавати долазак српсклих званичника са образложењем да не могу да учествовати у кампањи док је то дозвољено председнику Турске Таипу Ердогану.

Он је рекао и да је Ердоган учествовао у кампањи и да је отворено подржао косовског премијера Хашима Тачија.

Check Also

Горан Ракић и Далибор Јевтић министри у будућој влади

Председник Српске листе и градоначелник Северне Митровице Горан Ракић предложен је на данашњој седници Скупштине …