Главна / Вести / Косово и Метохија / Базени на отвореном на Косову затворени -на затвореном простору отворени

Базени на отвореном на Косову затворени -на затвореном простору отворени

Kако време пролази, тако постајемо све више свесни да нам је пандемија коронавируса ускратила многе ствари. Поготово у овим летњим месецима, када се пуно људи радовало одласку на море или барем неком боравку поред воде. Одлуком надлежних институција у Приштини пре четири  дана  на Косову су затворени базени на отвореном. Менаџер базена у Грачаници Петар Младеновић рекао је за РТВ Грачаница да је у четвртак поподне косовска полиција издала наређење , да за пола сата мора да се затвори базен.

„У поподневним часовима када је дошла косовска полиција, обавестили смо све госте да морају да напусте базен. Нејасно је само како базени на затвореном могу да раде, а ови на отвореном не могу да раде. Испоштовали смо све мере превенције. Сви гости морали су да носе маске ,на улазу се дезинфикују руке и ноге као и физичко дистанцирање у води. Дезинфекциона средства у базену, као што је хлор редовно убацујемо, такође би требало да убију вирус, пружајући још један слој заштите. Морам да кажем да су велики губици и да сезона  траје мање од  месец  дана, надамо се да ће после данашњег протеста у Приштини већ сутра базен почети са радом“, рекао је Младеновић.

Директор одељења Инспекције у Грачаници Милош Аритоновић истакао је да је одлука о затварању базена донета од стране надлежног министрства у Приштини ради  спречававња ширења корона вируса.

„Ми смо само спровели одлуку надлежних институција да се базени затворе. Још увек немамо информације о поновном отварању. Сви трпе велике губитке али је то због нашег здравља јер је било благог пораста заражених корона вирусом. Једноставно морамо поштовати све мере како не би дошло до повећаног броја оболелих од вируса“ рекао је Аритоновић.

Check Also

Јањић: Неопходни нови специјални модели заштите светиња СПЦ на КиМ

Игуман манастира Високи Дечани архимандрит Сава Јањић поручио је данас да су, након двадесет послератних …