Главна / Друштво / Социјално предузеће Грачаница посетио председник општине Грачаница Срђан Поповић

Социјално предузеће Грачаница посетио председник општине Грачаница Срђан Поповић

Социјално предузеће Грачаница постоји од 2014 године у Грачаници, настало је кроз пројекат Европске Уније “Развој и управљање сектором уметности и рукотворина у Грачаници” у сарадњи са општином Грачаница. Делатност овог предузећа је пре свега оснаживање рањивих група и особа са инвалидитетом. Ово предузеће данас је обишао председник општине Грачаница Срђан Поповић са својим сарадницима, са циљем да сарадњу додатно унапреде. Након неколико састанака уследила је и посета овог предузећа јер је од стране општине препознато ангажовање овог предузећа и у овим кризним временима.

“Драго ми је да у општини Грачаница постоји овакво предузеће где људи својим радом поспешују како нашу економију, тако и отварају могућност за запошљавање. Општина Грачаница је при првом сусрету са овим предузећем истакла јаку жељу да стане иза њих, да стане иза њиховог рада, сада су већ неки даљи кораци договорени, наша сарадња ће постати дефинисанија,” рекао је за РТВ Грачаница председник Поповић.

Поповић додаје и то да овим жели да подстакне и остале људе који се баве оваквим и сличним делатностима да раде, јер ће у општини Грачаница увек имати партнера и да ће са сарадницима помагати свима који стварају и живе од сопственог рада.

Директор Социјалног предузећа Грачаница Небојша Перић истакао је да је предузеће основано са циљем да пружи подршку угроженим групама са посебним акцентом на особе са инвалидитетом, рањивим групама, социјалним случајевима, младима и женама.

” Ово предузеће се за сада финансира из пријеката, оно што бих да истакнем је да ми ангажујемо особе са недостацима у неким производним циклусима, чак су неки од њих поред волонторања у нашем предузећу имали и одређене надокнаде за рад јер су сами показали жељу за радом и да се социјализују и наравно све то у складу са својим могућностима, рекао је директор Социјалног предузећа Небојша Перић.

Социјално предузеће Грачаница је у знак захвалности за плодотворну сарадњу председнику општине Грачаница Срђану Поповићу поклонило макету манастира Грачаница коју су они израдили.

Председник општине Срђан Поповић је Социјално предузеће посетио је у пратњи са директором за Економски развој и интеграције Небојшом Миловановићем, и директором Одељења за здравство и социјална старања Александром Поповићем.

 

Check Also

Болер: Лидери Београда и Приштине показали да нису заробљени у прошлости

Потписивањем економског споразума у Вашингтону, Београд и Приштина, односно њихови лидери, показали су да нису …