Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ: Оружани напад на породицу Костић, потврда да политички екстремисти да даље користе насиље

Канцеларија за КиМ: Оружани напад на породицу Костић, потврда да политички екстремисти да даље користе насиље

Данашњи оружани напад на повратничку породицу Костић у Видању код Клине је потврда да на Косову и Метохији, на територији под контролом привремених власти у Приштини, и даље постоје снаге које би силом да мењају етничку слику на терену, и да политички екстремисти и даље рачунају с насиљем као средством за остварење својих циљева – наводи се у саопштењу директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића.

Нигде у Европи, осим на Косову и Метохији, цивили нису жртве оваквог терора, и то само зато што су друге нације и вере.

Зоран Костић и његова супруга пуком срећом су прошли неповређени, али, да се овако нешто више не би понављало, међународна заједница најзад мора да почне да ствари назива правим именом, а да оштрије реагује на сваки акт насиља са одликама тероризма.

Дијалог је једини пут за решавање проблема на Косову и Метохији, и сматрамо да живот у страху од овакве врсте насиља не сме да буде ничија стварност у 21. веку.

Надам се да ће истрага показати ко стоји иза напада на кућу породице Костић и да ће починиоци бити ухапшени, а да ће политичке структуре у Приштини предузети искрене кораке ка стварању друштвене климе у којој ће овако нешто бити незамисливо – каже се у саопштењу.

Check Also

Бећировић: Грађани Косова су таоци криминалаца који се крију иза ОВК

Хапшења некадашњих припадника ОВК узбуркала су духове у Приштини, међутим директор Међународног института за блискоисточне …