Главна / Вести / Србија / Помпео Дачићу: Сарадња САД и Србије за мир и просперитет

Помпео Дачићу: Сарадња САД и Србије за мир и просперитет

Министар спољних послова Ивица Дачић примио је писмо од државног секретара Сједињених Америчких Држава Мајкла Помпеа у коме се истиче да САД сарађују са Србијом, као и са другим државама да би осигурале мир, стабилност и економски просперитет свих нација.

Државни секретар Помпео је, такође, навео да су САД свесне да „свако од нас као лидер треба да штити људска права, води дипломатију у име грађана које представља и настави да се састаје, макар и виртуелним путем“, саопштило је Министарство спољних послова.

Помпео захваљује Дачићу сто му се писмено обратио као и на поруци коју му је упутио и која га је, каже, обрадовала у тешким временима проузрокованим пандемијом.

“Сваке године 4. јула Американци празнују годишњицу потписивања Декларације независности САД која јасно каже да сва људска бића имају право на живот, слободу и потрагу за срећом. Ови идеали прожимају америчку дипломатију сваког дана”, истакао је Помео.

Он указује на то да као што “САД сарађују са вама и другим државама да би осигурале мир, стабилност и економски просперитет свих нација, тако смо свесни да свако од нас као лидер треба да штити људска права, води дипломатију у име грађана које представљамо и настави да се састаје, макар и виртуелним путем”.

Помпео је закључио и да се радује наставку сарадње са Дачићем у циљу, како је навео, “превазилажења изазова са којима се заједно суочавамо, рада на унапређењу слобода и заштите људског достојанства свих људи”.

Check Also

Глишић: Понављање избора на пет бирачких места у Шапцу не може да промени резултат

Понављање избора на пет бирачких места у Шапцу не може да промени резултат и чињеницу …