Главна / Вести / Косово и Метохија / На Косову почела са радом прва српска интернет продавница “Купуј са Космета”

На Косову почела са радом прва српска интернет продавница “Купуј са Космета”

Са циљем да представе производе са Косова домаћем и страном интернет тржишту, Хуманитарна организација “Косовско Поморавље” и Иницијатива “Дигитална Србија”, уз подршку Канцеларије за Косово и Метохију, покренуле су прву српску интернет продавницу на Косову – “Купуј са Космета”.

Кроз обједињену понуду заинтересованим купцима се нуде различити занатски производи, као и повољне услуге дигиталног пословања, а посетиоци овог сајта ће моћи да се упознају и са привредним потенцијалном Косова.

Директор интернет продавнице Никола Васић, рекао је за Косово Онлајн да су припреме за покретање овог пројекта трајале готово шест месеци.

“Наша жеља је да, користећи предности интернет трговине, побољшамо економски развој Косова и Метохије, који је један од главних услова за останак Срба на овом подручју. Наши производи су доступни свим купцима, како на Косову и Србији, тако и у иностранству, а купљену робу шаљемо брзом поштом. Иако смо тек синоћ кренули, заинтересованост купаца и посећеност сајту је на високом новоу”, рекао је Васић.

Он је позвао произвођаче са Косова, који желе да продају своје производе, да се јаве овој организацији.

“Сматрамо да је поред очувања српске културне и историјске баштине на овим просторима, неопходна и помоћ Србима који овде живе да самостално привређују”, поручује Васић.

Управо је прилику самопривређивања подржала и финансијски помогла Канцеларија за Косово и Метохију у којој су за Косово Онлајн рекли да су увек спремни “да подрже иновативне идеје и разне врсте старт-ап пројеката, који би за резултат могли имати економско јачање српског народа у јужној покрајини“.

“Најбоље од свега је што су иницијатори пројекта и његови реализатори на терену млади и предузимљиви стручњаци, који истовремено желе да нашим људима на Космету помогну да ухвате прикључак са савременим трендовима у онлајн трговини, али и да буду промотери производа које, пре свега, израђују мале радионице и породичне мануфактуре у већински српским срединама на КиМ. Реч је, дакле, о иницијативи у повоју, која тек треба да покаже свој пуни потенцијал”, поручују из Канцеларије за КиМ.

Извор: Косово онлајн

Check Also

Канцеларија за КиМ: Коха је гласило које распирује националну и верску нетрпељивост

Коха је гласило које распирује националну и верску нетрпељивост кроз ширење грубих историјских фалсификата, истиче …