Главна / Вести / Косово и Метохија / Хоти: Косовске безбедносне институције предузеће конкретне акције

Хоти: Косовске безбедносне институције предузеће конкретне акције

Косовски премијер Авдулах Хоти изјавио је данас да нема места за панику и да су косовске границе сигурне.

“Нико не може угрозити безбедност на Косову. Нема места за панику, нити има потребе за помпезним изјавама и парадама, а да притом исти немају појма како се то догодило”, поручио је Хоти.

Он је, након што се данас огласио Кфор саопштењем у којем је потврђено да су међународни војници били у заједничкој патроли са припадницима Војске Србије надомак Каменице, поручио да су границе Косова сигурне и међународно признате од стране најмоц́нијег и најдемократскијег дела света.

“Наредних дана, косовске безбедносне институције предузеће конкретне акције, у координацији са међународним безбедносним механизмима, укључујући и заједничке патроле са Кфором”, поручио је Хоти.

Косовски премијер саопштио је да се у вези са јучерашњим догађајем, министар унутрашњих послова Агим Вељиу састао се са командантом Кфора генералом Микелом Рисијем.

“Желио бих захвалити генералу Рисију на блиској и континуираној сарадњи,”, поручио је Хоти.

Хоти је саопштио и да је у комуникацији са председником општине Каменица Ћендроном Кастратијем, са којим ц́е ускоро посетити грађане у тим селима каменичке општине.

Извор: Косово онлине

Check Also

Бећировић: Грађани Косова су таоци криминалаца који се крију иза ОВК

Хапшења некадашњих припадника ОВК узбуркала су духове у Приштини, међутим директор Међународног института за блискоисточне …