Главна / Вести / Косово и Метохија / На територији општине Грачаница коронавирусом инфицирано још 5 особа

На територији општине Грачаница коронавирусом инфицирано још 5 особа

На територији општине Грачаница регистровано је 5 новооболелих од вируса короне, па је укупан број заражених 72, од чега су 9 особе хоспитализоване, саопштио је данас Кризни штаб Општине Грачаница. Свим њиховим контактима одређена је мера самоизолације, у наредним данима биће праћени у смислу симптома инфекције. Из Кризног штаба општине Грачаница позивају мештане општине Грачаница да наставе са дисциплинованим понашањем сходно препорукама струке и Кризног штаба и да није време за опуштање те да је потребно да се и у наредним данима понашају одговорно како би се изборили са епидемијом.
„Прописане мере и препоруке надлежних институција и општинског Кризног штаба се морају стриктно поштовати, као и све лично хигијенско заштитне мере, дезинфекције и физичко дистанцирање, као и правовремено јављање у најближу ковид амбуланту са Свим њиховим контактима одређена је мера самоизолације, у наредним данима биће праћени у смислу симптома инфекције.

Кризни штаб Општине Грачаница до сада је предузео све неопходне мере да заштити своје грађане од вируса Ковид-19 и у том смислу константно се обавља дезинфекција јавних површина.

Општинска инспекција свакодневно на терену проверава да ли се поштују мере заштите и препоруке епдиемиолога.

Check Also

Болер: Лидери Београда и Приштине показали да нису заробљени у прошлости

Потписивањем економског споразума у Вашингтону, Београд и Приштина, односно њихови лидери, показали су да нису …