Главна / Вести / Србија / Ђурић: Тадић разочаран што је Вучић извукао Србију после њега

Ђурић: Тадић разочаран што је Вучић извукао Србију после њега

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке (СНС) Марко Ђурић оценио је данас да бивши председник Србије Борис Тадић критикује актуелног председника Александра Вучића јер је разочаран чињеницом да су он и СНС успели да Србију извуку са руба пропасти, где ју је Тадић својевремено оставио одлазећи са председничке функције у “неки други филм”.

Ђурић у саопштењу за јавност указује на то да Тадић не критикује Вучића због резултата, јер, како каже, објективно нема шта да му приговори, већ се служи “отрцаним и излизаним критикама на рачун нашег политичког система”, иако наше државно уређење почива у великој мери на законима донетим управо у Тадићево време.

Наводи да Тадић никада није положио рачуне због дубоке економске и социјалне кризе у Србији у време док је био председник, а која је, према Ђурићевој оцени, попримила толике размере да је земља била пред банкротом и дужничким ропством.

Ђурић сматра да се Тадић надао да ће Србија пропасти и да ће његова политика уништавања Србије доћи на наплату неком другом, “након чега би се он на белом коњу вратио као спасилац”.

“Међутим, планови су му се изјаловили, јер успели смо да извучемо нашу земљу из немогуће ситуације и да уместо пропале државе, што је Србија под Тадићем умало постала, постанемо земља која је својим успесима позитиван пример на глобалном нивоу”, истакао је Ђурић.

Он је поручио да Србија није султанат, нити ће било ко у њој бити султан, а за Тадића навео да је “Изногуд и расходовани бивши политичар”, чији “други филм” нико не жели да гледа.

Председник Социјалдемократске странке и некадашњи председник Србије Борис Тадић јуче је на конференцији за новинаре негирао наводе председника Србије Александра Вучића да је у његовом мандату Србија продавала оружје Јеременији и позвао Вучића на телевизијски дуел.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Михајловић: Долазак ДФЦ-а знак да је Србија земља сусрета и развоја

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић каже да је долазак Америчког фонда за развој …