Главна / Друштво / „Печат херцега Шћепана“ Живојину Ракочевићу књижевнику из Грачанице

„Печат херцега Шћепана“ Живојину Ракочевићу књижевнику из Грачанице

Управни одбор културне манифестације „Трг од ћирилице” једногласно је донео одлуку да овогодишњи „Печат херцега Шћепана“ припадне Живојину Ракочевићу из Грачанице, док је награда „Ћириличник“, која се додељује најистакнутијим културним институцијама, ове године припала Удружењу књижевника Црне Горе, преноси „Митрополија”.

У образложењу жирија наводи се да укупна стваралачка делатност Живојина Ракочевића, књижевника и новинара, песника и националног прегаоца представља племенит и драгоцен допринос култури, док његова лирска умјетност потресно сведочи да и у најтежим околностима, иако рањено, наше срце на Косову и Метохији куца и обнавља се.

Удружење књижевника Црне Горе награду „Ћириличник“ заслужило је истрајном, достојанственом и уметнички квалитетном борбом за очување српског језика и писма.

Традиционална висока признања „Трга од ћирилице“ добитницима ће бити уручена 28. августа, на свечаном затварању манифестације, након Божанствене литургије у Манастиру Успења Пресвете Богородице у Морачи.

Извор: Косово онлине

Check Also

Болер: Лидери Београда и Приштине показали да нису заробљени у прошлости

Потписивањем економског споразума у Вашингтону, Београд и Приштина, односно њихови лидери, показали су да нису …