Главна / Вести / Косово и Метохија / Дачић: Лицемерно је оптуживање Србије и Вучића да ће признати Kосово

Дачић: Лицемерно је оптуживање Србије и Вучића да ће признати Kосово

Министар спољних послова и председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је да је лицемерно оптуживање Србије и председника Александра Вучића да ће признати Kосово од стране оних политичких снага у чије време је Kосово прогласило независност, кад их је признало скоро 90 земаља и кад је Србија доживела пораз пред Међународним судом правде у Хагу, јавља Тањуг.
“Управо захваљујући активности руководства Србије, пре свега Вучићу, питање Kосова је враћено на дневни ред, са неупоредиво бољим међународним положајем Србије у односу на време Тадића, Ðиласа, Јеремића и осталих”, истакао је Дачић.

Додао је да истовремено док један од најмоћнијих људи српске опозиције и сива еминенција Драгана Ðиласа, Млађан Ðорђевић у руским медијима напада председника Вучића за русофобију, у америчким медијима траје напад на Вучића да Србија купује кинеско наоружање и поред упозорења САД.

“То говори о бесмислености ових напада јер Србија не води ни русофобичну ни русофиличну, већ српску политику, водећи рачуна искључиво о интересу Србије и српског народа. То исто важи и за односе са Kином, али и са ЕУ, САД, Француском, Немачком или било којом другом државом на свету”, истакао је Дачић у изјави за Тањуг.

Check Also

Вучић: Питање смрти сведока за Европљане и Американце

Питање убиства сведока албанских злочина пред Специјалним тужилаштвом у Хагу није питање за Србију, већ …