Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ:Читава Србија саучествује у болу житеља Гораждевца

Канцеларија за КиМ:Читава Србија саучествује у болу житеља Гораждевца

Читава Србија саучествује у болу житеља Гораждевца, на чију децу су 13. августа 2003. године терористи кукаквички отворили ватру, усмртивши Пантелију Дакића (12) и Ивана Јововића (19), и тешко ранивши Марка Богићевића (12), Драгану Србљак (13), Богдана Букумирића (14) и Ђорђа Угреновића (20).

 

Српска деца пала су као жртве сулуде идеологије мржње, која није усмерена ни према коме одређеном, већ према читавом једном народу, његовој култури и трајању, и нажалост та идеологија до данас није напуштена и има бројне политичке спонзоре у Приштини.

 

Срби у Гораждевцу, упркос свом трагичном губитку и мукама које свакодневно савлађују, и даље опстају на својој земљи и огњиштима, чувајући гробове своје деце и предака и траг српског постојања у Метохији, а држава Србија ће наставити да им помаже на сваки начин да се српско име и надаље чује тамо где се у континуитету чуло вековима.

 

Страдање српске деце на Бистрици остаће као вечно упозорење записано у великој и препуној књизи српских страдања на Косову и Метохији, али и као подсетник на обавезу да држава Србија никада више не буде толико слаба и беспомоћна да они који нас мрзе помисле да могу некажњено напасти било ког нашег сународника.

 

Ова тужна годишњица је и повод да се још једном са негодовањем сетимо неуспеха међународног правосуђа на Косову и Метохији, које није расветлило ниједан од злочина почињених над српским становништвом након 2000. године.

 

Затварајући истрагу о страдању наше деце и мучеништву многих других наших сународника на Косову и Метохији, учињен је грех против човечности, а демократски свет је капитулирао пред идеологијама мржње и тероризмом

Check Also

Међународни дан сећања на жртве Холокауста; Вучић: Србија памти!

Међународни дан сећања на жртве Холокауста обележава се данас, у спомен на дан када је …