Главна / Вести / Косово и Метохија / Бојовић: Овакви случајеви не смеју остати некажњени, семе раздора не може донети ништа добро на КиМ

Бојовић: Овакви случајеви не смеју остати некажњени, семе раздора не може донети ништа добро на КиМ

На реци Бистрици у Гораждевцу пре тачно 17 година почињен је стравичан злочин над недужном децом, двоје је убијено а тешко рањено четворо деце. Ни после 17 година нема одговора, нема казне, рука правде злочинце није стигла а истрага је затворена пре десет година. Том приликом др Зоран Бојовић помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију положио је венац испред Канцеларије за КиМ страдалој деци у Гораждевцу.

“Ово је невиђен злочин, пуцано је на педесеторо деце од којих је четворо рањено а двоје убијено а још увек нема свој епилог, још увек се не знају особе које су тај злочин починиле. Ово само показује недовољно бриге која се поклања оваквим случајевима и недовољно пажње од стране привремених власти у Приштини,” рекао је за РТВ Грачаница помоћник директора Канцеларије за КиМ, др Зоран Бојовић.

Бојовић истиче да се овакви догађаји морају истражити до краја и морају се кажњавати јер не помажу у изградњи односа на КиМ.

“Још једном треба аплеовати да овакви случајеви не смеју да остану неистражени, не смеју да остану некажњени јер ово семе раздора не може нанети добро односима на простору Косова и Метохије и сматрамо да даље истраге, дијалог, разговори морају уследити да би се овакви случајеви разрешили ма где се дешавали на простору Косова и Метохије,” казао је Бојовић.

Годинама, породице убијених и рањених и остали житељи Гораждевца окупљају се  на парастосу у сеоској цркви Пресвете Богородице како би подсетили да се злочин догодио и да није расветљен.

 

 

Check Also

У српским срединама на КиМ један смртни случај, 77 новозаражених

У српским срединама на Косову и Метохији, према најновијим подацима, једна особа је преминула од …