Главна / Друштво / Обилазак радова на изградњи Средњошколског центра у Лапљем Селу

Обилазак радова на изградњи Средњошколског центра у Лапљем Селу

Средњошколски центар у Лапљем Селу намењен је Економско-трговинској школи, Медицинској и Гимназији, ове школе наставу одржавају у основним школама на територији општине Грачаница па им је нова зграда била преко потребна. Ускоро ће ученици ових школа наставу похађати у модерним, савремено опремљеним учионицама.

“Ова троспратна зграда изгледа импозантно, има огромну салу, библиотеку, кантину, учионице, нешто заиста предивно. Годинама нам је недостајао простор који овим објектом добијамо и томе се радујемо. Много је лакше радити у згради где има доста простора, где ћемо се осећати комотно. Посебно је значајно за Медицинску школу којој недостају кабинети,”рекао је за РТВ Грачаница Миодраг Живић,директор Медицинске школе.

Средњошколски центар је један од најважнијих пројеката који се реализује на територији општине Грачаница, који ће у многоме олакшати рад школама.

“Објекат је од виталног значаја за нашу општину и нашу децу, али и наставни кадар, имаће по завршетку изузетне услове за рад. Мало ће радови каснити због актуелне епидемиолошке ситуације и од извођача радова сам добио информацију да ће објекат бити завршен до 21. новембра. Одушевљен сам изгледом зграде, која ће пре свега растеретити многе наше школе и  решити проблем са простором,” рекао је председник општине Грачаница Срђан Поповић.

Поповић додаје “Видим да су и директори школа задовољни у каквим ће условима радити, а на локалној самоуправи је да нађе начин да опреми зграду“.

Заједно са председником Поповићем радове су обишли и директорице образовања и урбанизма, Бранкица Нићић и Мирјана Станојевић, као и директори  школa, које би по завршетку објекта ту требало да се сместе.

Пројекат финансиран од стране ЕУ у вредности од 2,8 милиона евра имаће 26 учионица, спортску салу, кабинете, библиотеку и кантину урађену по највишим стандардима. Укупна површина овог објекта је 8000 метара квадратних.

 

 

Check Also

Саучешће директора Канцеларије за КиМ Петра Петковића поводом упокојења монахиње Софије

У име Канцеларије за Косово и Метохију и своје име, епископу рашко-призренском и косовско-метохијском Теодосију, …