Главна / Друштво / Гораждевац: Вриска, кукњава, лелек и сирене увек ће нам одзвањати у глави

Гораждевац: Вриска, кукњава, лелек и сирене увек ће нам одзвањати у глави

Пре тачно 17 година у стравичном злочину код реке Бистрице у Гораждевцу страдали су Пантелија Дакић и Иван Јововић док су тешко рањени Драгана Србљак, Ђорђе Угреновић, Богдан Букумирић и Марко Богићевић. Ни након 17 година нема одговора, истрага је обустављена а злочнци нису пронађени, иако се, како тврде мештани одлично зна ко је овај тежак злочин починио. Годинама, породице убијених и рањених и остали житељи Гораждевца окупљају се  на парастосу у сеоској цркви Пресвете Богородице како би подсетили да се злочин догодио и да није расветљен.

“Волео бих да подсетим све, испаљено је око 90 метака у децу, подсетићу да је ово злочин над злочинима и да овако нешто може само болесан ум да уради,” рекао је за РТВ Грачаница Милисав Дакић отац убијеног Пантелије.

Мајка рањене Драгана Србљак истиче да им и након 17 година одзвања врисак и кукњава у глави.

“, посебно ће га чути оне породице које су изгубиле своју децу и они чија су деца повређена у овом злочину,” рекла је Мирјана Србљак.

Председник Привременог органа општине Пећ-Гораждевац Милош Димитријевић каже да је увек мучно и тешко сећати се овог дана и подсећа да је из године у годину све теже јер починиоци нису пронађени.

Подсетимо, раније данас, помоћник директора Канцеларије за КиМ др Зоран Бојовић је у име Канцеларије за КиМ на спомен плочи невино страдалих положио венац.

Поводом седамнаестогодишњице од овог монструозног злочина у порти цркве Рођења пресвете Богородице у Гораждевцу одржан је парастос који је служио протојереј Ненад Нашпалић.

 

Check Also

У српским срединама на КиМ један смртни случај, 77 новозаражених

У српским срединама на Косову и Метохији, према најновијим подацима, једна особа је преминула од …