Главна / Друштво / Посланици са КиМ у Скупштини Србије: Инсистираћемо до краја на истини

Посланици са КиМ у Скупштини Србије: Инсистираћемо до краја на истини

Посланици Народне Скупштине са КиМ Данијела Вујичић, Љубомир Марић и Милан Савић поводом 17 година од злочина у Гораждевцу поручили су да ће се инсистирати до краја на истини јер овакав злочин се не сме и неће заборавити.

“Прошло је 17 година бола, туге, неспокоја и наде да ће актери терористичког  напада на српску децу на реци Бистрици у Гораждевцу бити приведени правди , зарад и у име правде. Тог дана 13. 08. 2003. године, у време наводног мира и у присуству више хиљада наоружаних војника КФОР-а и бројних међународних полицајаца албански екстремисти су рафалом из аутоматског оружја , пуцали у нашу младост и будућност. Рафал смрти је покосио детињство”, наводи се у саопштењу.

Истиче се да Међународна заједница и сви њени званичници годинама ћуте пред злочинима почињеним над српском децом и српским народом.

“ЗАШТО ??? Сваки нерасветљени злочин је мрља међународне заједнице у мору неправде која је задесила српски народ. Само слаби не умеју бити праведни.Позивамо међународну заједницу УН, Кфор и Еулекс да покажу довољно  храбрости и расветле злочине над српском децом. Инсистираћемо до краја на истини, јер овакав злочин не смемо и нећемо заборавити”, наведено се у заједничком саопштењу.

Извор: ТВ Мост, саопштење

Check Also

У српским срединама на КиМ један смртни случај, 77 новозаражених

У српским срединама на Косову и Метохији, према најновијим подацима, једна особа је преминула од …