Главна / Друштво / СЛ: Страшан злочин почињен пре 17 година у Гораждевцу наставља да буде мрља на лицу косовских институција и међународне заједнице

СЛ: Страшан злочин почињен пре 17 година у Гораждевцу наставља да буде мрља на лицу косовских институција и међународне заједнице

Страшан злочин почињен пре седамнаест година у Гораждевцу у коме су страдала српска деца, Иван Јововић и Панто Дакић, настављају да буду мрља на лицу косовских институција и међународне заједнице.
Убиство и рањавање српских дечака и девојчица на реци Бистрици пре 17 година без судског епилога и кажњавања одговорних, а посебно након одлуке Еулекса да затвори истрагу су Србима у Гораждевцу али и на целој територији Косова и Метохије послали јасну поруку, да се злочини против Срба не кажњавају. Да сузе и бол српских мајки не вреде као неких других.
Некажњеним злочином на реци Бистрици нанет је страшан ударац опстанку Срба у Метохији, од кога се до данас наш народ није опоравио. Овај дан је и даље отворена рана на души породица страдалих, али и сваког од нас који живимо на овим просторима у нади да ће злочинци одговарати и да се оваква злодела никада никоме више неће поновити.
Извор: Саопштење, СЛ

Check Also

У српским срединама на КиМ један смртни случај, 77 новозаражених

У српским срединама на Косову и Метохији, према најновијим подацима, једна особа је преминула од …