Главна / Вести / Косово и Метохија / Почиње пријава за “Школу филмске магије 6”

Почиње пријава за “Школу филмске магије 6”

Дом културе „Грачаница” у сарадњи са GARGANTUAFILMS” из Београда организују Школу филмске магије 6″ у Грачаници од 21 – 28. 08. 2020. а пријава је од 18 – 20. 08. 2020. године у Дому културе Грачаница“ или преко мејла.

У времену вируса Ковид -19 када велики број људи „режира, снима, монтира и пласира“ широкој јавности своје видео радове наставници Филмске магије, која се шести пут,  одржава у Грачаници, биће у прилици да старим и новим полазницима помогну у стварању филма. Једна од кључних тема биће однос филмске уметности према савременом тренутку и начин на који се стваралац обраћа публици.

ШФМ 2020 се одржава у специфичним околностима, и управо ће то бити тема овогодишње радионице: „Како се светска пандемија одражава на живот на Косову и Метохији, и како се у тим условима може стварати и комуницирати рекао је Данило Бећковић поводом овогодишње школе.

Предавачи су угледни и остварени ствараоци и аутори који своја искуства, знања и вештине желе да пренесу новим генерацијама на један брз и модеран начин.

Током трајања школе биће обухваћени следећи курсеви из света филмског стваралаштва:

–  Режија – Данило Бећковић

–  Сценарио – Весна Радовановић

–  Камера – Михајло Савић
Из Дома културе Грачаница напомињу да због ситуације изазваном пандемијом вируса Ковид 19 предавања ће бити организована онлајн преко ZOOM апликације.

Покровитељ школе је Министарство културе и информирасања Владе републике Србије.

Check Also

Горан Ракић са мађарским амбасадором

Новоименовани амбасадор Мађарске на Косову Др Јожеф Бенце, посетио је данас Министарство локалне самоуправе где …