Главна / Вести / Косово и Метохија / Школа фудбала “28 јун” по трећи пут на кампу Дејана Станковића

Школа фудбала “28 јун” по трећи пут на кампу Дејана Станковића

Школа фудбала “28 јун” већ трећу годину заредом учествје на кампу Дејана Станковића, тачније камп под називом “Деки5” који се одржава на Златибору и Дивчибарама. Ове године малишани из клуба “28 јун” боравили су недељу дана на Дивчибарама где су по речима тренера успели да науче неке нове технике, али и о професионализму, тренинзима, поштовању тренера, саиграча али и противника. Тренер овог клуба Страхиња Аритоновић истиче да су овакви кампови и учествовање у њима јако важни и за децу која тренирају али и за саме тренере.

“Руководство школе “28јун” успоставило је сарадњу са Дејаном Станковићем о учествовању наше деце у кампу, овај камп је јако скуп, али су ове године деца са овог подручја учествовала бесплатно. Најважније је да после кампа они буду срећни, задовољни и да увек науче нешто ново, што свакако кад се врате поделе са својим другарима” рекао је Аритоновић гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница.

Аритоновић додаје да је јако интересантно да поред фокуса на фудбалске квалитете и способности, у кампу се јако обраћа пажња на едукацију, како спорт утиче на њихов развој, како да ускладе школу и спорт, како да ускладе живот са спортом у овом случају фудбалом.

“Разликује се од осталих кампова јер у фокусу није само фудбал већ и едукација деце, поред тога ради се и са психологом, долазе им лекари који тестирају сву децу, овде код нас је тешко одрадити све те прегледе а када би појединачно радили било би много скупо, а на кампу су максимално посвећени сваком детету.”

Епидемија је ове године утицала и на рад у овом кампу, све мере заштите биле су испоштоване, ношење маски и физичка дистанца биле су обавезне, а Аритоновић каже да је епидемија изазвана коронавирусом утицала и на њихов рад и да уз нередовне тренинге не могу остваривати велике резултате.

 

 

 

Check Also

Четворо новооболелих, осам излечених у српским срединама на КиМ

Према извештају Кризног штаба општине Косовска Митровица, у српским срединама на Косову и Метохији у …