Главна / Вести / Косово и Метохија / Вулин: Кад Вучић нешто каже то се и испуни

Вулин: Кад Вучић нешто каже то се и испуни

SRBIJA SAJAM KNJIGAМинистар без портфеља задужен за КиМ Александар Вулин рекао је данас, говорећи о могућности одласка на Косово и Метохију, да неће ништа да ради на силу и истовремено нагласио да се никад није десило да први потпредседник владе Александар Вучић нешто каже а да се тако не деси.

“Није то ствар силе, нећемо ништа да радимо на силу. Ми сарађујемо са међународном заједницом, међународна заједница је та која одлучује о таквим стварима”, изјавио је Вулин на сајму књига, на питање новинара да ли ће успети да уђе на КиМ до краја кампање за локалне изборе.

Чули сте првог потпредседника Владе Александра Вучића – да ћемо то урадити и никад се није десило да је Вучић нешто рекао а да тако није било, истакао је Вулин, мислећи на јучерашњу поруку Вучића Србима са КиМ да ће до краја кампање за локалне изборе са њим обићи места на КиМ где они живе .

Министар је на сајму књига, где је потписивао свој роман “Лепота”, подсетивши да његови досадашњи романи говоре о разним историјским тренуцима, оценио да су се пред српски народ увек постављала иста питања и да су одговори увек били исти.
“Без обзира да ли смо у 13. веку или је 2000. година, увек је исто питање: да ли ће пристати да нестанете, да ли ћете пристати да се умањите, да ли ћете пристати да се одрекнете себе. До сад нико није рекао да, па нећемо бити ни ми ти”, рекао је Вулин.

Вулин је, на питање да ли ће написати роман и о Косову, рекао да је КиМ тема размишљања за сваког српског интелектуалца и да ће тако бити и у будуће.

Роман “Лепота” говори о немањићкој Србији, а изашао је у издању Стyлос Арт, као и прво издање које је расподато.
Пре тога Вулин је написао роман “Опадање”, који се бави постдејтонском Босном и Херцеговином а књига “Мрак” постпетооктобарском Србијом.

Check Also

Канцеларија за КиМ и ове године подржаће учешће произвођача са КиМ на Београдском манифесту

Канцеларија за Косово и Метохију подржаће ове године учешће туристичких организација, породичних винарија и малих …