Главна / Вести / Косово и Метохија / Лацковић данас у Грачаници позвао Роме да гласају

Лацковић данас у Грачаници позвао Роме да гласају

DSC04561Заменик директора Канцеларије Владе Републике Србије за људска и мањинска права Драгољуб Лацковић данас је у Дому културе у Грачаници позвао Роме да гласају по својој савести. Лацковић је подржао листу Српска.

„За мене је доказ да је ваша свест и савест на страни Српске. Ја сам овде да подржим листу Српска и њене кандидате. Од будућег градоначелника Бранимира Стојановића очекујем да овај посао који сада заједно сви радимо, да радимо у корист овога народа овде. Изађите на изборе, замолите ваше пријатеље, комшије, рођаке, објасните им од колике су важности ови избори“, рекао је Лацковић.

На трибини која је одржана у Дому културе присутним Ромима обратио се и Себастијан Шерифовић, представник Рома из Грачанице.

„Истина је да имамо много необразованих људи, да смо у тешкој економској ситуацији, али није истина да се Роми не боре. Сигурно је да ћемо на овим изборима показати свима да смо ми Роми јединствени, да немамо потребу за оним што нам нуде, већ да гласамо по свом избору“, рекао је Шерифовић.

Бранимир Стојановић кандидат за градоначелника Општине Грачаница са листе Српска позвао је окупљене да заједно са Српском мењају будућност на боље.

„Да заједно градимо бољу будућност, а зато ћемо морати сви заједно да радимо, иако ће то некад бити тешко јер је велики  посао пред нама. Ако се заједно трудимо можемо и да очекујемо боље“, навео је он.

Након трибине у Грачаници Драгољуб Лацковић и Бранимир Стојановић су са окупљенима посетили едукативни центар у Ромској махали у Грачаници.

Check Also

Српска листа осудила напад на објекат Електрокосмета у Косовској Митровици

Српска листа најоштрије осуђује синоћни напад на објекат Електрокосмета у Косовској Митровици, приликом кога је начињена …