Главна / Вести / Косово и Метохија / ХО “Солидарност за Косово” обезбедила опрему атлетичарима из Прилужја

ХО “Солидарност за Косово” обезбедила опрему атлетичарима из Прилужја

Хуманитарна организација “Солидарност за Косово” обезбедила је опрему алтетском клубу “Прилужје”, саопштио је оснивач те организације Арно Гујон.

“Упознајте наше младе атлетске шампионе са Косова и Метохије. Стефан, Урош, Алекса, Тијана, Марија, Милена и њихови вршњаци, чланови АК ‘Прилужје’, годинама уназад нижу спортске успехе и освајају бројне медаље. Поносни на њихове резултате одлучили смо да им помогнемо и купимо нове тренерке и опрему”, поручио је Гујон.

Француски хуманитарац је истакао да ова деца, предвођена искусним тренером и педагогом, професором Дејаном Димитријевићем, имају блиставу будућност.

“Веома често, спортски клубови у енклавама зависе од воље и залагања једног човека. Управо једног таквог човека има Прилужје. Проф. Димитријевић годинама неуморно прати наше златне малишане са Космета и брине о њиховом развоју. Његова улога је огромна а ми смо ту да му помогнемо што је више могуће”, нагласио је Гујон.

Професору и деци пожелео је још пуно медаља али овај пут, како је навео, у опреми хуманитарне организације “Солидарност за Косово”.

Извор: Косово онлине

Check Also

Деценија дијалога у Бриселу, а решење се и даље тражи

Делегације Београда и Приштине састале су се у Бриселу први пут 8. марта 2011. године …