Главна / Некатегоризовано / Ђурић: Јасна платформа за разговоре, очување интереса уз поштвање устава

Ђурић: Јасна платформа за разговоре, очување интереса уз поштвање устава

Директор Владине Канцеларије за КиМ Марко Ђурић је рекао за РТС да косовски премијер Авдулах Хоти обмањује јавност о садржини предстојећих разговора у Вашингтону.

Марко Ђурић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да је разговарао са људима из Беле куће и да су на агенди која је договорена економске теме.

Ђурић је подсетио на речи председника Александра Вучића да не можемо да искључимо изненађења и теме које нису на агенди.

Ипак, истиче да је важно да јавност зна да Албанци наступају јединствено и да намерно обмањују јавност да би поткопали позицију Србије.

Како је рекао Ђурић, за разлику од отга, поједини у Србији су пожурили да окриве делегацију Србије из разлога личне политичке користи.

“Дајте да наступимо једном озбиљно, јер је ово важан, можда и историјски тренутак када треба да покажемо слогу”, навео је Ђурић.

Напоменуо је да је ситуација у вези са КиМ веома тешка већ генерацијама.

Како каже, државна делегација Србије има јасну платформу за разговоре, а то је очување националних интереса на основу устава са жељом да се економска сарадња прошири.

Навео је и да је на састанцима са приштинском делегацијом председник Вучић инсистирао да се коначно отворе архиви ОВК, јер се ништа не зна о судбини 500 Срба.

Ђурић каже да Вучић на свим састанцима инсистира да се реши питање несталих и да је Београд на све напчине спреман да отвори своје архиве, али да и Приштина отвори своје.

Извор: РТС

Check Also

Старовић: Без обзира на све, Београд да пружи руку сарадње Бајдену

Порука у честитки коју је амерички председник Џозеф Бајден упутио председнику Србије Александру Вучићу поводом …