Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Напад на младиће у Бабином Мосту израз политичке мржње

Ђурић: Напад на младиће у Бабином Мосту израз политичке мржње

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић осудио је напада на српске младиће.

Марко Ђурић је, гостујући у Дневнику РТС-а, коментарисао и напад на српске младиће у Бабином Мосту, истакавши да је то израз политичке мржње коју воде поједини политичари из Приштине и да није изолован инцидент, подсетивши да су у више наврата у том месту нападани Срби, да су екстремисти упадали и у школско двориште, а да су локалне власти ометале реконструкцију и изградњу нове школе.

“Полиција није казнила оне који су одговорни за читаву серију инцидената и сада се наставља пузеће етничко чишћење Срба из Бабиног моста”, оценио је Ðурић.

Каже да је то место између Косовске Митровице и Приштине стратешки важно и да је Албанцима циљ да застраше и притисну Србе како би се иселили.

“Захтевамо од међународне заједнице да без одлагања реагује и интервенише, јер су локални органи показали да нису у стању. Кфор треба да успостави статичко присуство у Бабином мосту, док не буду кажњени одговорни за нападе”, рекао је Ðурић.

Група српских младића повређена је у нападу групе Албанаца у Бабином Мосту код Обилића.

До напада је дошло синоћ око 22 сата, када су се четири српска средњошколца, док су ишли селом, наишли на групу од шесторице Албанаца из истог села, пренео је РТС.

Извор: РТС

Check Also

Петковић са мати Харитином о безбедности сестринства Пећке патријаршије и изазовима

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију др Петар Петковић разговарао је данас у Београду са …