Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић обишао претучене младиће у Бабином Мосту

Петковић обишао претучене младиће у Бабином Мосту

Напад на четири српска средњошколца у Бабином Мосту од стране Албанаца из истог села догодио се у раним вечерњим сатима на улици. Према тврдњама родитеља претучене деце, до напада је дошло без икаквог повода.

„Њих шесторо се је насрнуло на нашу децу и то најпре на Бојковић Дарка. Извадили су  боксере, ножеве и гађали их камењем и цреповима. Мој син има повреде по глави и леђима, као и остала тројица“, казао је Звездан Славић, отац претученог младића.

„Мораћемо нашу децу да пратимо и до школе, јер више не смеју ни по дану да излазе сами, а тек увече никако“, истакао је Дејан Бојковић, отац претученог Дарка.

Претучену децу, која су након указане медицинске помоћи пуштена на кућно лечење обишао је помоћник директора Канцеларија за КиМ Петар Петковић, који је за етнички мотивисан напад рекао да је то пример како живе Срби на Косову и Метохији.

„Чињеница да сам овде испред Владе Републике Србије и Кнцеларије за КиМ најбоље говори колико председник Александар Вучић и директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић брину о сваком нашем човеку на простору Косова и Метохије. Захтевамо од међународне заједнице, приштинских институција и Кфора, који је дужан да заштити и обезбеди мир и безбеднбост за српски народ на овим просторима, да реагују јер по ко зна који пут Срби бивају нападнути, српска имовина се пљачка, краде се стока, пољопривредна механизација, да не говорим о вербалним и физичким нападима, а по правилу никада нема оног који је одговоран, који треба да буде ухваћен, процесуиран и кажњен“, нагласио је Петковић.

Напад на српску децу пријављен је полицији, која је отворила истрагу.

Check Also

Протести у Грачаници настављени и вечерас

Велики број омладинаца окупио се и вечерас испред полицијске станице у центру Грачанице у знак …