Главна / Вести / Косово и Метохија / Петар Петковић у Лепосавићу уручио кључеве новоизграђених станова за 58 породица

Петар Петковић у Лепосавићу уручио кључеве новоизграђених станова за 58 породица

Средствима Владе Републике Србије у Лепосавићу је изграђено 58 станова. Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић са председником Привременог органа општине Лепосавић Зораном Тодићем уручио је кључеве станова у којима ће са родитељима живети 128 малишана. Најављен је и завршетак 60 нових станова и подела грађевинског материјала.

Петковић је поручио да сваки кров над главом који се изгради на Косову представља симбол нове наде и указује на обнову живота, али и српско присуство и трајање у покрајини.

“Никада се више није градило и обнављало на Косову и Метохију него у време председника Србије Александра Вучића и директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића. Од 2014. године изграђено је укупно 1.700 стамбених јединица, а градићемо и још више како би сви наши људи који овде живе имали квалитетан дом и живот, али и да се њихов стандард не разлику о стандарда људи у централној Србији“, рекао је Петковић.

Опредељеност државе да јача српске средине

Он је нагласио да је опредељеност државе Србије да води политику изградње, мира и повећања стандарда како би се српске средине на Косову ојачале у економском смислу.

“Поред свих наших цркава и манастира које чувамо и бранимо на Косову и Метохији, сваки дом, свака зграда, кућа представља светињу и управо светиња дома и породице је нешто што ћемо посебно чувати и зашта ћемо се борити. Јер, свака кућа на КиМ јесте једна нова нада да овде останемо и опстанемо, као своји на своме. Знајте, да остајући овде, уз вас је ваша држава Србија која брине о вама, јер је опредељеност државног врха да се улаже у српске средине у јужној српској покрајини“, поручио је Петковић.

Помоћник директора Канцеларије за КиМ је додао да ће се у новоизграђене станове у Лепосавићу уселити 128 малишана и то је, како је рекао, потврда да су ти станови отишли у праве руке.

“Кроз три зграде уложено је преко 100 милиона динара, а до краја године на простору општине Лепосавић изградићемо још пет зграда са још 60 станова, што јасно говори колико су држава Србија и председник Александар Вучић посвећени да улажемо на простору Косова и Метохије“, каже Петковић.

Захвалност држави Србији на томе што је Лепосавић последњих година постао велико градилиште упутио је први човек ове најсеверније општине Зоран Тодић.

Велики дан за Лепосавић

“Ово је велики дан за општину Лепосавић и читаво Косово и Метохију, али све то не би смо могли без помоћи наше државе Србије и председника Александра Вучића који је иницирао инвестициони план захваљујући којем се, као никада у последњих неколико деценија, гради и као што ће се градити и у наредном периоду“, рекао је Тодић.

Он је подсетио да је у последње две године држава Србија у ову општину уложила преко милијарду динара и нагласио да ће осим поделе нових станова који ће бити завршени до краја године, помоћ у грађевинско материјалу добити и породице које су саме започеле са изградњом крова над главом, а зашта је издвојено више од 17 милиона динара.

Тодић је поручио и да су у претходном периоду реновиране све три основне школе, чиме је спремно дочекан почетак нове школске године, а ђаци ће имати адекватне услове за рад у објектима који су саграђени пре више деценија.

Добијањем кључева новог дома у једној од три новоизграђене стамбене зграде, свој вишегодишњи проблем решила је и самохрана мајка четворо деце Далиборка Вуловић.

“Захваљујем се Влади Републике Србије, Канцеларији за Косово и Метохију и руководству општине Лепосавић на челу са Зораном Тодићем које је имало слуха за наше проблеме и који су нам доделили овај стан. Ово нам много значи, јер смо решили један од највећих проблема“, рекла је Вуловић.

Захвалност је упутио и Милан Ивановић, добитник стана.

“Захваљујем се Канцеларији за Косово и Метохију и Општини Лепосавић, као и градоначелнику Зорану Тодићу, што смо добили овај стан, кров над главом”, рекао је Милан Ивановић.

Check Also

Протести у Грачаници настављени и вечерас

Велики број омладинаца окупио се и вечерас испред полицијске станице у центру Грачанице у знак …