Главна / Друштво / Радници јавног комуналног предузећа из Грачанице уредили болнички круг у Лапљем Селу

Радници јавног комуналног предузећа из Грачанице уредили болнички круг у Лапљем Селу

На захтев начелника и особља Инфективног одељења болнице у Лапљем Селу јавно комунално предузеће из Грачанице, и поред ограничених могућности, прихватило се обавезе уређења болничког круга.

„Вредност инвестиције по тендерским ценама износи негде око 2.600 евра. Међутим, сви мајстори који су учествовали у овоме нису узели своје дневнице и нас је овај пројакат коштао око 1.500 евра. Ја сам поносан на све који су учествовали у овом пројекту, као и  на све своје колеге и из ЈКП „Екологија“,  јер смо ово радили, не само као један од пројеката који „Комуналац“ ради, већ као једну идеју да покажемо и солидарност, да покажемо да када је тешко сви можемо да будемо један тим и да можемо да радимо у корист нашег народа“, истакао је Игор Аритоновић, директор ЈКП „Комуналац“.

Радници Комуналца су у кратком временском року  очистили прилаз и поплочали простор за санитетско возило, као и стазе за допрему боца са кисеоником. Инфективно одељење, које је од избијања епидемије корона вируса у функцији као Ковид болници сада је и физички одвојено од осталог дела клинике.

„У сарадњи са јавним комуналним предузећем у Грачаници добили смо приступни пут. Изашли су нам у сусрет у адаптацији нашег одељења, хвала им на томе. Ми данас у организацији КБЦ почињему и унутрашњу адаптацију, која ће бити готова у наредних 15 до месец дана“, казао је Бобан Столић, начелник инфективног Одељења КБЦ Приштина у Грачаници.

Ковид одељење на којем су хоспитализована још само два пацијента са повољнијом епидемиолошком ситуацијом остаће у функцији као инфективна клиника.

Check Also

Општина Грачаница и ове године обезбедила школски прибор за прваке

Директорица образовања Бранкица Нићић поделила је првацима у Лепини и Сушици школски прибор и том …