Главна / Вести / Србија / Вучић са Боцан Харченком о српско-руским односима, коронавирусу, дијалогу Београда и Приштине…

Вучић са Боцан Харченком о српско-руским односима, коронавирусу, дијалогу Београда и Приштине…

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка, са којим је разговарао о припремама за посету председника Владимира Путина. С тим у вези, двојица саговорника размотрили су актуелна питања српско-руских односа и билатералне сарадње.

Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко разговарали су о резултатима борбе против заразне болести КОВИД-19 у двема земљама. Амбасадор Боцан-Харченко је обавестио председника Вучића о напретку руских стручњака у развоју вакцине.

Двојица саговорника су разговарали и о току дијалога Београда и Приштине, који се води уз посредовање Европске уније, као и о могућностима за економску сарадњу Београда и Приштине, која би требало да буде предмет разговора у Вашингтону у наредним данима. Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су размотрили и друга актуелна питања у региону, сагласивши се да је очување мира и стабилности од највећег значаја.

Извор: ТВ Мост, саопштење

Check Also

Мали: Запосленима по неколико хиљада динара више

Пету годину за редом биће повећања плата у јавном сектору, сваки запослени имаће по неколико …