Главна / Друштво / Ватрогасна возила за Звечан и Зубин Поток

Ватрогасна возила за Звечан и Зубин Поток

На захтев градоначелника Зубиног Потока и Звечана, Агенција за вандредне ситуације и Министарство унутрашњих послова Косова је овим општинама донирала два савремена ватрогасна возила.

Примопредаји ватрогасних возила у Приштини присуствовали су ватрограсци  и командири  ватрогасних станица из Звечана  и  Зубиног Потока, који су се захвалили на донацији рекавши да ће им ова возила умногоме олакшати рад.

„Нама је оваква донација од великог значаја, нормално да ћемо бити ефикаснији,бржи и бољи са новим камионом. Ово је специјализовано возило које ће нама пуно значити. До сада смо радили све интервенције само са једним камионом који и није у потпуности био технички исправан“, рекао је Командир ватрогасне станице у Звечану Јанко Радомировић.

„Захваљујем се Агенцији и Министарству унутрашњих послова на донацији која ће умногоме многоме  помоћи ватрогасцима у извршавању задатака, а такође ће допринети безбедности грађана од пожара“,истакао је Командир ватрогасне станице у Зубином Потоку  Саша Божовић.

Заменик министра унутрашњих послова Милан Радојевић и директор одељења Ватрогасне службе и спасавања Мулабези Миљаим истакли су значај донације.

„Ово је велика помоћ за Општине  Зубин Поток и Звечан. Искрено се надам да ће бити што мање коришћена.Верујем да ће Министарство унутрашњих послова и убудуће  сарађивати са општинама и излазити у сусрет захтевима градоначелника, у складу са нашим могућностима“, рекао је заменик министра унутрашњих послова Милан Радојевић.

„Данас делимо два возила општини Зубин Поток и Звечан, која ће њиховим корисницима  добродоћи  јер су до сада  имали стара возила. Захваљујући новим возилима могу се очекивати  брже и ефикасније интервенције“, истакао  је Мулабези.

Ватрогасне станице у Зубином Потоку и Звечану су на овај начин добиле значајно појачање у гашењу пожара који су у летњем периоду чести у у близини такозваног  „Малог Звечана“  и тврђаве.

Извор: Радио Косовска Митровица

Check Also

Општина Грачаница и ове године обезбедила школски прибор за прваке

Директорица образовања Бранкица Нићић поделила је првацима у Лепини и Сушици школски прибор и том …