Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић од данас у САД, разговори о економској сарадњи Београда и Приштине
VUCIC OBRACANJE NACIJI

Вучић од данас у САД, разговори о економској сарадњи Београда и Приштине

Председник Србије Александар Вучић боравиће од данас до 5. септембра у посети Сједињеним Америчким Државама, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

Вучић ће, како се наводи, учествовати у разговорима о економској сарадњи између Београда и Приштине, које организује Бела кућа.

Саветник за националну безбедност САД Роберт О’Брајан поручио је да ће састанак представника Београда и Приштине у Вашингтону унапредити мир кроз економску сарадњу.

О’Брајан је пожелео добродошлицу у Вашингтон председнику Србије Александру Вучићу и премијеру привремених приштинских институција Авдулаху Хотију пред сусрет у Белој кући.

“Ове важне расправе унапредиће мир кроз економску сарадњу. Од посвећености дијалогу обојице лидера, користи ће имати и Србија и Косово”, навео је О’Брајан у поруци на Твитеру.

Домаћини састанка у Вашингтону који почиње данас су О’Брајан, као и специјални изасланик америчког председника за преговоре Београда и Приштине Ричард Гренел.

Гренел није искључио могућност да се, осим економских, отворе и друга питања, али тврди да Вашингтон нема никакав тајни план.

Гренел је рекао да ће у првом делу састанка инсистирати на три теме: развој путне и железничке инфраструктуре, и развој авио-саобраћаја између Београда и Приштине.

Истакао је да САД очекују да две стране испуне оно што су договориле и спремне су да на неки начин дају подстицај и Београду и Приштини за развој економске сарадње.

Гренел није могао да потврди хоће ли се Трамп придружити, али је нагласио да је председник итекако упознат са оним што се припремало последњих дана и са оним што ће уследити.

Извор: Т а н ј у г, РТС

Check Also

Јањић: Неопходни нови специјални модели заштите светиња СПЦ на КиМ

Игуман манастира Високи Дечани архимандрит Сава Јањић поручио је данас да су, након двадесет послератних …