Главна / Вести / Косово и Метохија / Одржана седница Скупштине општине Грачаница

Одржана седница Скупштине општине Грачаница

У Великој сали Дома културе Грачаница одржана је шеста редовна седница Скупштине општине Грачаница.

Седница је почела усвајењем измењеног Дневног реда, односно уклањањем предлога одлуке о покретању поступка експропријације за изградњу дечијег игралишта у Грачаници.

Усвојен је записник са пете редовне седнице одржане 5. августа ове године, а потом, већином гласова, предлог директора финансија Славише Ничића усвојен је трансфер резерви у економске категорије.

Одборници су усвојили и извештај о раду инспекције за заштиту животне средине и инспекције јавних служби за 2019. годину, који је образложила службеница инспекције Јелена Божић.

Разматран је и усвојен Акциони план за транспарентни процес буџетирања за 2020. годину, на предлог председавајућег Љубише Караџића.

„Ове године због актуелне пандемије коронавируса јавне презентације буџета за наредну годину биће одржане у сали Супштине општине Грачаница са представницима Локалних савета уз поштовање свих предвиђених мера за заштуту од вируса. Преставници Локалних савета у обавези су да од својих мештана прикупе предлоге за пројекте које би требало решавати локалним буџетом“, казао је Караџић.

На педлог директорице Одељења за урбанизам, планирање и заштиту животне средине Мирјане Станојевић усвојен је предлог одлуке о промени намене земљишта у катастарској зони Грачаница.

„Ово претварање земљишта је од великог јавног интереса, за изградњу сточне и живинарске фарме“, казаоа је Станојевић.

Директор јавних служби Владица Трајковић информисао је одборнике о новом уговору који је Општина потписала за одржавање јавне расвете.

„Направљен је план за инсталацију расвете у местима где не постоји. Уговор је дугорочан и односи се и на одржавање расвете, тако да ћемо решавати проблеме са кваровима и нефункционисањем тренутне расвете“, казао је Трајковић.

По тачком разно дискутовало се о формирању Канцеларије за особе са посебним потребама. Такође се дискутовало уништавању реквизита и мобилијара у парковима, те се на грађане, посебно омладину, апеловало на одговорно понашање.

Извор: Општина Грачаница

Check Also

KФОР донира привремена склоништа установама за тестирање ковида 19

Мисија на Kосову предвођена НАТО-ом донирала је два контејнера здравственим установама које се налазе у …