Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић и Харченко о безбедносној ситуацији на КиМ и току дијалога Београда и Приштине

Ђурић и Харченко о безбедносној ситуацији на КиМ и току дијалога Београда и Приштине

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић разговарао је данас са амбасадором Руске Федерације у Републици Србији Александром Боцан-Харченком о политичко-безбедносној ситуацији на Косову и Метохији и току дијалога Београда и Приштине.

Ђурић је амбасадору Боцан-Харченку захвалио на доследној подршци коју Русија годинама уназад пружа Србији у међународној арени, додавши да ће наше две земље наставити да се заједнички боре за поштовање међународног права и мирољубиве међународне односе.

Према Ђурићевим речима, Србија, борећи се за своје државне и националне интересе, остаје доследан пријатељ Русије, и рачуна на пријатељство и помоћ званичне Москве у тој борби.

Однос поверења и блиске сарадње између председника Александра Вучића и Владимира Путина остаће, како је нагласио Ђурић, гарант чврстих односа наших земаља, што ће, уверен је, још једном бити потврђено предстојећом посетом руског председника Београду.

Check Also

KФОР донира привремена склоништа установама за тестирање ковида 19

Мисија на Kосову предвођена НАТО-ом донирала је два контејнера здравственим установама које се налазе у …