Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић са Чен Бо о току дијалога Београда и Приштине

Ђурић са Чен Бо о току дијалога Београда и Приштине

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са амбасадорком Кине у Србији Чен Бо, коју је информисао о току дијалога Београда и Приштине.

Ђурић је изразио уверење да ће Кина, у духу челичног и безброј пута потврђеног пријатељства две државе и народа, наставити да пружа активну међународну подршку Србији, саопштено је из Канцеларије за КиМ Владе Србије.

Србија ће и надаље доследно поштовати политику једне Кине и њен спољнополитички курс усмерен ка стварању заједнице за будућност човечанства, рекао је Ђурић и додао да нема тих притисака под којима ће Србија одустати од подршке својим доказаним пријатељима.

Ђурић је изразио уверење да ће блиски односи председника Вучића и Си Ђинпинга наставити да буду важан замајац унапређења српско-кинеских односа.

Србија је, према Ђурићевим речима, почаствована чињеницом да је Кина третира као поузданог пријатеља, за шта захвалност дугује и амбасадорки Чен Бо, која је у тешким тренуцима за Србију личним примером показала шта значи истинско пријатељство пружањем најнесебичнијег доприноса јачању капацитета Србије за борбу са епидемијом корона вирус.

Check Also

KФОР донира привремена склоништа установама за тестирање ковида 19

Мисија на Kосову предвођена НАТО-ом донирала је два контејнера здравственим установама које се налазе у …