Главна / Друштво / Витошевић: У току је други уписни рок; ЕК доделила Универзитету два пројекта

Витошевић: У току је други уписни рок; ЕК доделила Универзитету два пројекта

На свих десет факултета Приштинског Универзитета у Косовској Митровици у току је други уписни рок. Интересовање студената  је веће него прошле године, истакао је за ТВ Мост ректор Приштинског универзитета проф.др Здравко Витошевић. 

Екслузивно је и открио да је овај Универзитет од стране Европске комисије за пројекте добио право да реализује програм “Учење на даљину”  преко факултета Техничких наука у сарадњи са страним партнерима.

“Ове године смо уписали 10% више студената у односну на прошлу годину, када је у првом уписном року било уписано око 700 младих људи, а ове године тај број је 747. Ако знамо да су сви универзитети у Србији суочени са смањењем броја студената који су уписали неки од факултета, овде је ситуација другачија, видимо да је појачано интересовање за упис, што је резултат доброг рада, пре свега факултета, који добро афирмишу своје студијске програме, пратећи реакције тржишта и појаву нових занимања”, наводи Витошевић.

Европска комисија за пројекте је доделила два нова пројекта Приштинском универзитету, од којих један води Факултет техничких наука.

“Круна тог успеха јесте оно што смо чули од министра Шарчевића који је рекао да је Приштински универзитет један од лидера електронског учења и као потврда тога је обавештење од стране Европске комисије да ПУ са страним партнерима води пројекат “Учење на даљину”. У питању је електронска учионица из које ће ићи предавања и где ће сви моћи активно да се укључе у предавања и вежбе”, истакао је Витошевић.

Интервју са ректором Витошевићем можете да погледате вечерас на ТВ Мост од 20 сати и 10 минута.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Бећировић: Грађани Косова су таоци криминалаца који се крију иза ОВК

Хапшења некадашњих припадника ОВК узбуркала су духове у Приштини, међутим директор Међународног института за блискоисточне …