Главна / Некатегоризовано / Положен камен темељац за дечији вртић у Грачаници

Положен камен темељац за дечији вртић у Грачаници

У Грачаници је данас положен камен темељац за дечији вртић где ће бити смештени и предшколци. Дечији вртић који ће бити изграђен по најсавременијим стандардима биће површине око 1 400 квадратних метара и уколико све иде по плану.

Прва фаза изградње биће завршена до краја ове годне. Поповић је полажући камен темељац казао да општина Грачаница наставља да испуњава обећано.

„Ово није камен темељац само за нову предшколску установу, ово је камен темељац за нашу будућност, за нашу младост. Мени је драго што општина испуњава оно што обећава и што једноставно Грачаница постаје једно велико градилиште. Поред овог објекта ове године очекујемо завршетак Средњошколског центра у Лапљем Селу, очекујемо завршетак школе у Сувом Долу, очекујемо исто тако завршетак тридесет шест станова овде у центру Грачанице. У наредном периоду ћемо положити камен темељац за још осам станова у нашој општини. Могу рећи да нама младост значи све, да ова дивна дечица засигурно гарантују наш опстанак на овим просторима. Обданиште ће имати преко 1400 квадратних метара. Ми смо из разговора са директорицом разговарали већ на који начин ћемо опремити то обданиште да наша деца имају исте услове баш као и у сваком обданишту у било ком граду у Србији“нагласио је Поповић.

Директорица предшколске установе „Ђурђевак“ Радица Парлић казала је да је нова зграда дечијег вртића од непроцењиве важности јер ће боравак деце и запослених у њој бити на завидном нивоу.

„ У обданишту Ђурђевак уписано је 504 детата у осам објеката колико их тренутно имамо на територији општине. Код нас сваког дана траје упис и спремни смо да изађемо у сусрет свима. Овим објектом не само да добијамо нов и савремен простор него и боље услове који су од највеће важности за децу“,казала је Парлић.

Изградњу новог обданиша финансира општина Грачаница а за прву фазу издвојена су средства у висини од 275 000 евра.

Check Also

Радмила Арсић: Мој брат је осуђен само зато што је Србин

Сестра осуђеног Ненада Арсића из Чаглавице изјавила је за Kосово Онлајн да сматра да је …