Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Данас и навек поносни на своје јединство, слободу и заставу

Ђурић: Данас и навек поносни на своје јединство, слободу и заставу

Србима, свим и свуда, честитам Дан српског јединства, слободе и националне заставе, са жељом да се наша тробојка поносно вијори где год да Срби живе, наводи у честитки на Фејсбуку директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Српски народ је био успешан и снажан само онда када је био јединствен и поносан на своју културу, традицију и националне симболе. Данас је освит једног новог доба за српски народ, доба у којем ће наши потомци једнодушно бити поносни на српско име, своје претке и наша национална достигнућа, навео је.

На данашњи дан, када обележавамо и славну годишњицу пробијања Солунског фронта, подсећамо све да је српски народ исписао важне странице европске и светске историје, и да, иако смо бројем мали, наша дела нису мала и безначајна, истиче Ђурић.

Српски народ је, поносно носећи своју тробојку, снажно допринео изградњи модерне Европе, мира и сарадње на нашем континенту, и зато смо данас и навек поносни на своје јединство, слободу и заставу.

Нека на данашњи дан посебно поносни буду Срби на Косову и Метохији, јер нико не зна боље од њих вредност српског јединства и слободе, наводи се у честитки Ђурића на Фејсбуку.

Извор: Радио Косовска Митровица

Check Also

Горан Ракић са мађарским амбасадором

Новоименовани амбасадор Мађарске на Косову Др Јожеф Бенце, посетио је данас Министарство локалне самоуправе где …