Главна / Друштво / Поповић: Општина Грачаница велико градилиште, циљ-бољи услови за живот грађана

Поповић: Општина Грачаница велико градилиште, циљ-бољи услови за живот грађана

Циљ свега онога, због чега  Грачаница и околна  села  тренутно изгледају као велико градилиште, је реализација бројних пројеката, које успешно спроводи Општина Грачаница и који ће овдашњем становништву обезбедити неупоредиво боље услове за живот у наредном периоду, истакао је гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачанице, председник општине Срђан Поповић.

Поповић је нагласио, да се посебно води рачуна о пројектима намењеним деци и омладини, што показује и недавно положен камен темељац за изградњу новог модерног обданишта, али и већ изграђене зграде омладинског центра у Грачаници.

“Наш циљ је да наша деца одрастају у условима, који се не разликују ни у чему од услова деце у  било ком граду у  Србији. Сма зграда обданишта ће бити заиста импозантна, са површином од 1400 квадрата, а предвиђено је да прва фаза изградње буде завршен да краја ове године. Ми већ размишљамо и на који начин ћемо опремити овај објекат, али на томе нећемо стати,јер имамо још неколико пројеката које ћемо завршити до краја ове године, попут Средњошколског  центар у Лапљем Селу и зграде од 36 стамбених јединица, намењених младим брачним паровима”, казао је Поповић.

Поповић је нагласио да је један од приоритета општине,  стамбено збрињавање млдих брачних парова и социјално угрожених породица, јер како је истакао “стабилна породица је  и стабилна  општина и кључ опстанка становништва” и најавио камен темељац за изградњу још осам станова на територији општине, али и бројне пројекте планиране за наредну годину.

Поред стамбеног збрињавања, приоритет општине је и запошљавање младих, на чему се свакодневно ради и начему има доста успеха, али и предстоји доста изазова.

“Потписивање економског  споразума у Вашингтону, нама на Косову и Метохији ће значити много, самим тим што ће нам пружити могућност за  отварање нових радних места. Засигурно  улазимо у једну фазу, где ће приоритет свега бити економски развој. Наш председник Александар Вучић је урадио за нас велики посао, а нама је пре свега битно да наше младе људе задржимо на овом простору, што у последњем периоду свакако успевамо”, каже Поповић.

Поповић је такође похвалио и сарадњу саме општине са здравственим установама на овом простору, посебно са КБЦ Приштина-Грачаница, као и дисциплиновано понашање становништва општине, што је резултирало доста повољном  ситуацијом, када се епидемије коронавируса тиче, истичући да последњих десетак дана на територији општине нема новооболелих.

Општина Грачаница 21.септембра обележава и општинску славу Мала Госпојина, а  према речима председника општине, ове године, сем свечане Академије,  неће бити пратећих манифестација због тренутне епидемиолошке ситуације.

 

 

Check Also

Четворо новооболелих, осам излечених у српским срединама на КиМ

Према извештају Кризног штаба општине Косовска Митровица, у српским срединама на Косову и Метохији у …