Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић и Бјорнстад о политичко-безбедносној ситуацији на КиМ и току дијалога

Ђурић и Бјорнстад о политичко-безбедносној ситуацији на КиМ и току дијалога

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић примио је данас специјалног представника за западни Балкан Министарства спољних послова Норвешке Арнеа Санеса Бјорнстада.

Ђурић и Бјорнстад разговарали су о политичко-безбедносној ситуацији на Косову и Метохији и току дијалога Београда и Приштине, а посебна пажња посвећена је тешкоћама са којима се на терену суочава српски народ и Српска православна црква.

Информишући саговорника о економском споразуму који је делегација Београда, предвођена председником Александром Вучићем, недавно постписала у Вашингтону, Ђурић је рекао да је за Србију веома важно обнављање и учвршћивање традиционалних пријатељстава, и да очекује да ће појачано интересовање САД за прилике на западном Балкану допринети јачању регионалне стабилности, као и побољшању економске климе.

Београд, према Ђурићевим речима, остаје доследно опредељен за мирно решавање несугласица са Приштином и стварање услова за безбедан и просперитетан живот људи у нашој јужној покрајини, али не намерава да на било који начин призна једнострано проглашену независност Косова.

Ђурић је овом приликом још једном захвалио Краљевини Норвешкој на труду и средствима која улаже у јачање демократских капацитета у Србији, као и отвореној и пријатељској билатералној сарадњи.

Check Also

У српским срединама на КиМ од 97 тестираних 21 особа позитивна на ковид 19

Према последњим подацима  Завода за јавно здравље у  Косовској Митровици, од 97 тестираних узорака 21 …