Главна / Вести / Косово и Метохија / Поповић обишао радове у избегличком насељу Берген

Поповић обишао радове у избегличком насељу Берген

У избегличком насељу Берген у Угљару код Косова Поља у току су радови на реновирању шест стамбених објеката. Пројектом је предвиђено да поред спољних и унутрашњих радова, сви станови буду и комплетно опремљени. Председник општине Грачаница Срђан Поповић са сарадницима, обишао је радове на реконструкцији овог насеља и истакао да посебно радује чињеница да ће ове зграде бити потпуно опремљене и становници имати нормалне услове за живот.

“Биће реновирано 24 стана, сваки стан ће имати своје купатило, биће потпуно опремљен белом техником и свим стварима које су потребне за нормалан живот. Велико хвала Данском савезу за избеглице, Европској унији, Министарству за заједнице и повратак који су на један прави и велики начин помогли нашој општини”, рекао је Срђан Поповић за РТВ Грачаница.

Поповић додаје да је јако важна чињеница да ће радови бити у року завршени и што ће породице насеља Берген имати достојан живот који заиста заслужују.

Стамбене зграде за расељене изграђене су 2002 године али без изолације и других пратећих елемената, са реновирањем станови ће испуњавати све потребне услове за удобнији живот, а станари којима је док радови трају обезбеђен привремени смештај, уселиће се како је планирано пре зиме.

Check Also

У српским срединама на КиМ један смртни случај, 77 новозаражених

У српским срединама на Косову и Метохији, према најновијим подацима, једна особа је преминула од …