Главна / Вести / Косово и Метохија / Стано: Приштина има међународну обавезу да примени ЗСО

Стано: Приштина има међународну обавезу да примени ЗСО

Портпарол ЕУ Петер Стано каже да је Приштина у обвези да примени споразум о Заједници српских општина на који се обавезала “у доброј вољи” 2013. године, стављајући свој потпис на Бриселски споразум.

“Бриселски споразум је потисан од стране свих учесника у процесу и он је важећи. Шта више, ратификован је и у косовском парламету. Приштина је тако преузела међународну обавезу да примени овај споразум. На њима је да кажу како ће да га примене”, каже Стано за Тањуг.

На питање Танјуга како оцењује прмену на агенди данашњих експертских разговора у Бриселу, Стано понавља да је на састанку председника Србије Александра Вучића и премијера Авдулаха Хотија договорено да се наставе разговори и о међусобоним финасијским потраживањима и о статусу невећинских заједница.

“Ове теме су врло комлексне и обе стране су се договориле претходних дана да се данашњи састанак цео посвети питању финсијских потраживања. Као наствак овог састанка уследиће разговори о невећинским заједницама нардних дана”, закључио је Стано.

Извор: Танјуг

Check Also

У српским срединама на КиМ један смртни случај, 77 новозаражених

У српским срединама на Косову и Метохији, према најновијим подацима, једна особа је преминула од …