Главна / Вести / Косово и Метохија / Пантовић: Чекамо да се огласи Специјални суд за злочине припадника бивше ОВК

Пантовић: Чекамо да се огласи Специјални суд за злочине припадника бивше ОВК

Пакет са материјалима за које се сумња да су из Специјалног суда,  достављен је Организацији ратних ветерана бивше ОВК, потврдио је председник те организације Хисни Гуцати. Он је рекао да у новопристиглим документима постоје изјаве сведока, али не и њихова имена.

Потпредседник Организације ратних ветерана бивше ОВК Насим Харадинај на свом Фејсбук налогу објавио је снимак достављања досијеа. Истражитељима Специјалног суда за злочине припадника бивше ОВK предата је и друга количина докумената пристиглих у Организацију ветерана бивше ОВK, а за које они сумњају да потичу из међународног суда у Хагу. Предају докумената потврдио је правни заступник ветерана ОВK у овом случају, адвокат Том Гаши.

Поводом цурења поверљивих докумената из Специјалног суда огласио се адвокат Љубомир Пантовић који каже да је тешко рећи о чему се тачно ради док се не огласи Специјални суд, али је јако сумњиво да неко у по бела дана доноси хрпу папира и регистратора у средиште Ветерана ОВК.

“Оно што се са сигурношћу може рећи је да ће код сведока пред тим судом тек доћи до проблема, људи ће бити забринути јер су из Организације ратних ветерана већ обелоданили да су нека имена из пристиглих докумената позната. Сведоци ће бити у дилеми, страху, шта ће бити након њихових сведочења у том суду. Тако да остаје питање да ли ће се они више појавити као сведоци и ако се појаве да ли ће поновити оно што су рекли и да ли ће говорити истину. У том смислу је програм заштите сведока рекао бих поприлично нарушен, рекао је за РТВ Грачаница адвокат Пантовић.

На питање новинара да ли се то дешава случајно или намерно баш у тренутку када у октобру треба да буде одбачена или прихваћена оптужница против Тачија и Весељија, Пантовић истиче да не верује у случајности али да не може са сигурношћу рећи да има везе са њима.

“Ако се списи износе из суда то се тако сигурно не ради како је урађено у Приштини, сада када имате софистициране могућности електронским путем а не да носите читаве гомиле папира. Нисам сигуран шта ће из свега овога изаћи али мислим да би било коректно да се Специјлани суд огласи и да коначно каже шта је у питању,” додаје адвокат Љубомир Пантовић.

Check Also

Прослава Ђурђевдана (Ђурена) – традиција за одрживу будућност Горанаца

Велике падине Шар планине простиру се дуж јужног дела Kосова. Део планине по имену Гора …