Главна / Друштво / Испуњени сви услови за безбедан повратак деце у школске клупе

Испуњени сви услови за безбедан повратак деце у школске клупе

Школе на централном Космету спремне су за повратак деце у школске клупе. У новим условима које диктира епидемиолошка ситуација, уз поштовање свих мера превенције, једна од највећих школа у Грачаници организовала је рад у складу са препорукама надлежног министарства. Директор ОШ “Краљ Милутин” из Грачанице, Владимир Милкић истиче да је школа након онлајн наставе све адаптирала и припремила да се деца безбедно врате у клупе.

“Све је спремно за почетак школске године у клупама, претходних недеља радили смо онлине по препоруци Министарства просвете, науке и технолошког развоја а од понедељка деца коначно долазе у своје учионице и све је спремно за њихов повратак,” каже за РТВ Грачаница директор ОШ “Краљ Милутин” Владимир Милкић.

Уз појачану контролу, веће ангажовање свих запослених школа “Краљ Милутин” спремна је да се суочи са свим новонасталим изазовима. Секретар Владимир Марковић каже да је рад школе измењен, деца су подељена у мање групе и све мере заштите се спроводе.

“Школа ради у измењеној сатници, наиме, раније смо имали две групе више и ниже разреде, а сада су и те групе подељене, што значи да је свако одељење подељено у две групе и у једној учионици неће бити више од 15 ученика, а клупе су распоређене тако да је простор између њих више од 2 метара. Школа је дезинфикована, то су радиле службе које су за то стручне, и данас приводимо крају завршне радове,” рекао је Марковић.

Марковић апелује на родитеље још једном да првог дана воде рачуна о дистанци и ношењу маски, посебан акценат ставио је на опште здравље деце и замолио да уколико деца имају неке тегобе не долазе у школу а сви остали изазови и проблеми решаваће се у ходу.

Сви са нестрпљењем чекају да ђаци поново заузму своје клупе, јер како истичу из ове образовне установе, деца су жељна знања, интерактивне наставе а и дружења са својим вршњацима.

Check Also

Прослава Ђурђевдана (Ђурена) – традиција за одрживу будућност Горанаца

Велике падине Шар планине простиру се дуж јужног дела Kосова. Део планине по имену Гора …